Jak připravit dobrou kávu správně a zároveň snadno?
S french pressem to dokážete v 7 krocích:
1 Skleněnou část předehřejte prolitím vroucí vodou
2 Vyjměte sítko a vložte středně hrubou čerstvě umletou kávu (ideálně hrubost označovaná jako french press)
3 Převařte vodu a nechte ji asi půl minuty odstát (dostane se na ideální teplotu 93 °C) Poté jí polovinu nalijte do french pressu
4 Po 20 vteřinách se vytvoří na hladině krusta Poté dolijte kávu zbytkem vody a asi po 1 minutě dobře promíchejte
5 Nasaďte vrchní část s filtrem tak, aby filtr zajel pod kávovou krustu na hladině Počkejte asi 3-4 minuty
6 Poté píst se sítkem pomalu a opatrně stlačte ke dnu
7 Ihned po stlačení všechu kávu z french pressu přelijte do konvice, termosky nebo hrníčků